Misja

Ośrodek dla osób niepełnosprawnych w Kosarzyskach

Misja

Bez nazwyTaka inwestycja jest priorytetowym celem statutowym Stowarzyszenia „Nasz Dom”. Nie mamy co ukrywać społeczeństwo się starzeje, przybywa osób niepełnosprawnych, młodzi zaś wyjeżdżają za pracą do dużych miast i zagranicę. Problem dotyczy nie tylko naszej gminy, ale całego kraju.

Stowarzyszenie „Nasz Dom” diagnozując sytuacje, od samego początku założyło sobie za cel główny utworzenie ośrodka dla osób niepełnosprawnych.

Na dzień dzisiejszy modernizujemy budynek użyczony od gminy-jest to III pawilon szkoły podstawowej w Kosarzyskach (wymieniony został dach ze stropodachu na dwuspadowy, poszerzony o ścianę północną, w całości powierzchnia użytkowa wynosić będzie 600m2). Według projektu i uzyskanych stosownych zezwoleń w budynku tym mieścić się będzie ośrodek dziennego pobytu dla ok.30 osób, oraz opieka całodobowa dla 15 osób. Całkowity koszt to 2,2 mln zł.

Apelujemy do osób prywatnych, firm, instytucji którzy chcieliby wesprzeć tę inwestycję o pomoc, a przez to mieć swój udział w tym dla nas wszystkich ważnym przedsięwzięciu.

nr k-ta: BS Piwniczna-Zdrój 26-8813-0004-2001-0000-3001-0001

Zarząd, członkowie i podopieczni Stowarzyszenia „Nasz Dom”